štvrtok 30. októbra 2014

Final Destination Project (1)

„Víš, ta visačka přečkala poslední let a nedošlo k žádný havárii, takže by mala ostat na kufru. 
Chápeš, pro štěstí.“

Konečne sa hlásim s dopozeraným Nezvratným osudom, pripravená zahltiť Vás množstvom informácií o ktoré možno ani nestojíte, nevadí. V prvom rade by som Vás chcela varovať, že v článkoch bude veľa spoilerov, tak aby ste na ne boli pripravení a nevyčítali mi to. Predsa len ide o filmy stokrát obohrané, tak myslím, že by s tým nemal byť veľký problém. Poďme teda na to.

„To je dobrý znamení, bůh by musel bejt úchyl, aby tohle letadlo zničil.“

Čo uvidíte?

Let 180 do Paríža je plný nielen obyčajných cestujúcich ale takisto študentov strednej školy, ktorí cestujú na školský výlet. Všetci sú nadšení a tešia sa, že konečne budú chvíľu bez rodičov, v ďalekej krajine a užívať si s kamošmi. Lietadlo sa však krátko po pristání zrúti a všetci cestujúci umrú. Vidíme ľudí vypadávať z lietadla a tragicky umierať v padajúcom lietadle bez akejkoľvek možnosti pomoci či záchrany. /Skrat/ Z ničoho nič zisťujeme, že všetko bola len vidina jedného zo študentov, ktorý začne v lietadle vystrájať natoľko, až ho musí ochranka spolu s niekoľkými študentmi vyviesť von. Vďaka tejto „zvláštnej“ vidine lietadlo opustí Alex, jeho 5 spolužiakov a učtiteľka, títo sú napokon vďaka jeho zvláštnej vízii jediní, ktorí toto všetko prežili. Netušia však, čo všetko ich potom čaká. Či už pôjde o protivných vyšetrovateľov, ktorí si myslia, že s tým má Alex niečo spoločné alebo o samotnú smrť, ktorej tak urobili škrt cez rozpočet a ona si začne pomaly vyberať svoju daň.

Koho uvidíte?

V roli hlavného hrdinu, ktorý je v podstate sympaťák a zachráni sa z lietadla, ktoré má vybuchnúť Devon Sawa (Alex Browning). V roli miernej outsiderky v tejto skupine, ktorá sa časom prepracuje až na miesto Alexovej priateľky (kedy keď nie v čase, keď v okolí pobehuje smrtka) a niekedy má mierne divné reči Ali Larter (Clear Rivers). Spočiatku odporný a najväčší frajer Kerr Smith (Carter Horton) spolu so svojou nevýraznou frajerkou, ktorá si dlho nepožije Amandou Detmer (Terry Chaney). Stiflera! Ktorý tentokrát namiesto sexi playboja hrá mierne ustráchaného "podivína" - Seann William Scott (Billy Hitchcock). Mne neskutočne na nervy idúca a protivná Kristen Cloke (Valerie Lewton) v roli učiteľky. Tá by rozhodne Alexovi fanclub nezaložila. A na poslednom mieste Chad E. Donella (Tod Wagner), ktorý keďže je na rade prvý si ani moc vo filme nezahrá. Chudáčik.

„Dobře, Vás vystupovat nenutili. Říkate, že se s nikým z nich nekamarádíte. Tak proč jste vystoupila Vy?“ „Protože jsem viděla a slyšela Alexa. A věřila jsem mu.“

Pár zaujímavostí

Velká část záběrů je ze skutečného pádu a výbuchu letadla TWA Flight 800 z East Moriches na Long Islandu v New Yorku.

Původní název filmu měl být "Flight 180".

Scéna, kdy Carter (Kerr Smith) praští v autě Billyho (Seann William Scott) loktem do obličeje, původně ve filmu být neměla. V den natáčení měl Seann William Scott nateklý ret, a aby se to nějak zamaskovalo, přidali maskéři trochu krve a scénáristé vymysleli tuto scénu.

V počáteční scéně měl Devon Sawa (Alex) předstírat, že spí. Ve skutečnosti Devon Sawa usnul a spal čtyři hodiny.  

Původní obsazení filmu do role Alexe a Clear byli Tobey Maguire a Kirsten Dunst.

"Smrt nezná náhody ani shody okolností, ani smůlu a ani záchranu."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára