štvrtok 29. mája 2014

Sara Shepard - Dokonalé


"Once they heard the bathroom door close, Spencer was the first to speak. “Don’t you just want to kill her sometimes?”"

Ešte viac napätia a rôznych podlostí
alebo
298 strán o tom aké má lož naozaj krátke nohy.

V Rosewoodu v Pensylvánii žijí čtyři holky, kterým není na první pohled co vytknout. Jenže když se podíváte blíž, zjistíte, že nejsou ani zdaleka tak bezchybné, jak vypadají. Aria nedokáže pustit z hlavy bývalého kluka. Zakázané ovoce totiž chutná nejlíp. Hanna zase riskuje náklonnost své nejlepší kamarádky, zatímco Emily se hroutí kvůli jedné hloupé puse. A Spencer? Ta zkrátka musí mít všechno, co její sestra. Mám veliké štěstí, že znám tyhle roztomilé malé lhářky lépe, než se znají ony samy. Potíž je jen v tom, že je pro mne příliš těžké, nechávat si jejich tajnosti jenom pro sebe. Měly by radši dělat, co jim říkám, protože jinak…! A.

"Sure, Spencer seemed angry with Ali. But really, deep down, weren’t they all? Ali was perfect—beautiful, smart, sexy, irresistible—and she was ditching them. Maybe they did hate her for it."

Tretie pokračovanie tejto skvelej série som doslova zhltla a jeho záver bol tak neskutočne dobrý, že som nemohla prestať a išla spať o tri hodiny neskôr ako som zaliezla do postele. Po predošlých dvoch bola táto kniha skutočnou chuťovkou, veľmi vydarenou a ja na ňu nemôžem povedať zlého slova. Ani vlastne nechcem a nemám dôvod.

"And Rosewood hadn’t been invaded by aliens yet, although after all the weird things that had happened in this town, Aria wouldn’t have been surprised if that were next."

V tejto časti sledujeme ako dievčatá aj napriek tomu, že ich terorizujú protivné sms-ky začínajú chytať životy do rúk a nejako ich zvládať. Aria je so Seanom a sú spokojní, Hanna si žije svoj život hviezdy školy, Spencer ide vyhrať Zlatú orchideu a Emily úspešne tají svoje city k Mayi, zvlášť pred rodičmi a okolím. Toť pekný úvod. Tentokrát sa stane, že -A, ktorá stojí za správami pre dievčatá neostane len obyčajným pisateľom.

"We should tell him about Jenny," Emily goaded. "And A. The police should handle this. We´re in over our heads." "We´re not telling him anything, and that´s final," Hanna hissed."

Tak ako prišlo ich chvíľkové šťastie, tak v momente odíde, postupne sa život poriadne skomplikuje každej z tejto skvelej klamárskej partie a rozhodne to nie sú veci, ktoré by sme im závideli, tentokrát ide skutočne do tuhého a v závere máte pocit, že sa rozpučíte ak tú knihu ihneď nedočítate a nezistíte ako skončí. Pretože tentokrát sme už skutočne blízko k odhaleniu tajomného pisateľa. Na vytúženom konci nás však nečaká to čo by sme chceli, čaká nás to, čo by mňa nenapadlo ani vo sne. Autorka riadne pritvrdzuje, dej a napätie sú na prasknutie a moje nervy boli tiež. A zrazu bum! Koniec knihy.

"Being Ali´s friend was great, but we had to make a lot of sacrifices. We went through a lot together, and some of it wasn´t good. It was like, ´We go through all this for you, and you repay us by ditching us?´"


Celkové hodnotenie: 

Nechápem, ako sa niečo takéto môže skutočne diať! Táto kniha ma tak drží v napätí. Rozhodne odporúčam každému, kto čo i len trochu váha nad tým, či si túto sériu prečíta!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára