streda 14. augusta 2013

Zo starej knižnice (7)


Každý z nás má knihy, ktoré čítal predtým ako sa dostal k blogom a k internetu, tvoria súčasť našich životov. Myslím, že nie je na škodu tieto knihy vytiahnuť na svetlo sveta rovnako knihy, ktoré čítame teraz, venovať im kúsok na našich blogoch a možno tak sledovať ako sa vyvíjal náš čitateľský vkus počas nášho dospievania. 
 
Do prvých dvoch kníh som sa zamilovala, ďalšie ma dostali, ale na tak veľmi ako prvé, a ostatné pokračovania, ktoré by som si chcela prečítať u nás nevyšli. Neviem či je to autorom, alebo aký je dôvod, že sa vždy dostanem len k začiatku. Rovnako ako pri Rebeke a Dračom údolí, kde vyšla len prvá kniha. V tejto sérii som sa síce dočkala piatich, ale myslím, že každý pozná aký je to pocit, keď sa nemôže dostať k pokračovaniu svojej obľúbenej série. Ja túto milujem dodnes a som zvedavá, dokedy budem musieť čakať, kým sa dostanem ku koncu a či vôbec niekedy.

http://www.martinus.sk/data/tovar/_ml/12/ml12716.jpghttp://www.paseka.sk/_data/books_pix_big/book_101861_thumb.jpg
 
 Zabudnutý ostrov
Tajomné dedičstvo na zabudnutom ostrove - to je dôvod, aby sa Mike s priateľmi vydal na dobrodružnú cestu. Dobrodružstvo je neobyčajné: legendárna ponorka Nautilus, ktorá patrila jeho otcovi. Členovia výpravy však padnú do rúk kapitána Winterfelda, lebo i on by sa ho rád zmocnil. Na úteku pred kapitánom objavia zabudnutý ostrov a Mike sa dozvie, kto vlastne bol jeho otec. 
 
Dievča z Atlantídy
V snahe objaviť ponorku sa Mike s priateľmi vydáva v temných hĺbkach na prieskum. Zvláštne svetlo na dne Atlantiku ich privedie k záhadnému objektu. V kovovej kupole objavia v sklenej „rakve“ namiesto spiacej Šípovej Ruženky – dievča z Atlantídy. Bájny kontinent teda skutočne existoval? Pátra po ňom aj profesor Arronax, ktorý pozná všetky legendy o zániku Atlantídy. Tajomstvo tejto krajiny chce však odhaliť aj kapitán Winterfeld, známy už z prvého príbehu. Chce sa zmocniť pozostatkov starej civilizácie a využiť obrovské sily, ktoré pretrvávajú. Mike sa s úžasom dozvedá neuveriteľné skutočnosti a autor necháva svojich čitateľov po celý čas v napätí, ako sa všetko skončí.  
 
http://www.mladeleta.sk/fotocache/bigorig/V_udoli_obrov_web.jpghttp://www.pantarhei.sk/sites/default/files/imagecache/product_medium/product_photos/00101/110000077000_001.jpghttp://www.mladeleta.sk/fotocache/bigorig/Vulkan_na_morskom_dne_web.jpg
 
V údolí obrov
Stroskotanci z ďalekého severu volajú o pomoc. No sotva vstúpia Mike a jeho priatelia na ostrov, narazia na rozľahlé zalesnené údolie, ktoré obývajú obrie dinosaury. To však ani zďaleka nie je jediná hrozba, ktorá tu na nich čaká... A opäť je kocúr Astaroth, ktorý vie čítať myšlienky, ich záchrancom v núdzi.
 
Vládcovia morských hlbín
Mike a jeho priatelia sú fascinovaní nádherou podmorského sveta, a Serena, posledná princezná Atlantídy, chce využiť svoje magické schopnosti a stať sa jeho večnou vládkyňou. Zabrániť tomu môže iba Mike, ak sa odváži vstúpiť na územie čierneho kamenného mesta, v ktorom však číha príšerná bytosť.
Vulkán na morskom dne
Obľúbená séria žánru fantasy dáva aj v piatom pokračovaní priestor novým dobrodružstvám Mika a jeho priateľov na ponorke Nautilus. Klimatická katastrofa hrozí celému svetu - kapitán Winterfeld chce odstreliť sopku na morskom dne. Mike s priateľmi sa rozhodnú tomu zabrániť. No zdá sa, že až v poslednej minúte sa vyskytne možnosť záchrany... a aj tentoraz len s pomocou kocúra Astarotha.

2 komentáre:

  1. tak o týchto knihách som nepočula, ale ďakujem za článok :D všeobecne milujem staré knihy a rada sa k ním vraciam, takže aj tieto sa mi určite dostanú pod ruku.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto séria podľa mňa stojí za to :) rozhodne odporúčam :)

      Odstrániť